Как да комуникираме с НЛО и извънземни

понеделник, 26 ноември 2012 г.

http://www.ufo.bg/wp-content/uploads/2011/03/message-alien-21.jpgУникален протокол за комуникация и диалог с представители на абсолютно всички извънземни цивилизации е разработен от екип астрофизици. За това пише международното интердисциплинарно списание „Космическа политика” (Space Policy). В своята разработка астрофизиците Димитра Атри, Юлия Де Марини и Яков Хай-Мисра предполагат, че разработения протокол увеличава вероятността, ако съобщение изпратено от Земята да бъде разбрано от каквато и да е извънземна цивилизация.

Този универсален език за комуникация с извънземни, наречен METI /Messaging to ExtraTerrestrial Intelligence/, описва редица фактори и характеристики на сигнала, включващ метода за кодиране, обема и съдържание на съобщението.
Изследователите предлагат две основни честоти за предаване на трансмисии – 1,42 или 4,46 GHz, защото тези радиочестоти най-често се наблюдават в природата и се увеличава вероятността за приемането им и от извънземни със “скромни технически възможности”.
„Честотата, импулса и поляризацията за модулация на сигнала трябва да се обмисли добре за да се увеличи вероятността за откриване”, подчертаха астрофизиците.
Следва да се отбележи, че през ноември 1974 г. е изпратен първия сигнал към извънземни цивилизации, в който информацията е била кодирана с обикновен двоичен код. Съобщението е изпратено от най-мощния радиотелескоп – Аресибо в Пуерто Рико и е съдържало числата от едно до десет, атомните номера на елементите в ДНК, графика на човек, на Слънчевата система, радителескопа от който се излъчва посланието, музикални мелодии, текстови съобщения, снимки и чертежи.
Посланието е отправено към различни небесни обекти и към звездния куп Месиер 13, намиращ се на 24 000 светлинни години от Земята.
След това са били изпратени много послания, които във времето стават все по-неразбираеми, защото за разчитането на кодировките се предполага, че другопланетяните ще имат еквивалентни на земляните знания по математика, астрономия и физика.

0 коментара:

Публикуване на коментар